Algemene voorwaarden van Marit Smid
Opdrachtnemer Marit Smid (hierna: MS) is een eenmanszaak naar Nederlands recht.
Opdrachtgever is de natuurlijke persoon of rechtspersoon voor wie MS zich inspant om de overeengekomen diensten te verlenen.
Diensten zijn alle werkzaamheden waartoe opdracht is gegeven of die - in de ruimste zin van het woord - voortvloeien uit of verband houden met de opdracht.
Een overeenkomst is elke afspraak tussen de opdrachtgever en MS tot het verlenen van diensten door MS ten behoeve van de opdrachtgever.
Uitgangspunten
a. Opdrachtnemer is werkzaam op het gebied van coaching & mentoring;
b. Opdrachtgever heeft in het kader hiervan behoefte aan een mentortraject ten behoeve van de eigen ontwikkeling en wil graag gebruik maken van de deskundigheid van opdrachtnemer.
Opdracht
Opdrachtnemer verplicht zich voor de duur van de overeenkomst mentorwerkzaamheden te verrichten.
Toepasselijkheid
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes en overeenkomsten waarbij door MS in het kader van haar beroep diensten worden aangeboden of geleverd.
Deze algemene voorwaarden zijn eveneens van toepassing op iedere overeenkomst waarbij voor de uitvoering door MS derden worden betrokken.
Afwijkingen van deze algemene voorwaarden zijn slechts geldig indien en voor zover zij schriftelijk tussen de opdrachtgever en MS zijn overeengekomen.
Eventuele inkoop- of andere algemene voorwaarden van de opdrachtgever zijn niet van toepassing, tenzij MS deze uitdrukkelijk schriftelijk heeft aanvaard.
Deze algemene voorwaarden zijn ook van toepassing op aanvullende opdrachten en vervolgopdrachten van de opdrachtgever.
Uitvoering van de overeenkomst
Iedere overeenkomst leidt voor MS tot een inspanningsverplichting waarbij zij de zorg van een goed opdrachtnemer in acht zal nemen.
In alle gevallen waarin MS dat nuttig of noodzakelijk acht heeft zij het recht om – in overleg met de opdrachtgever – bepaalde werkzaamheden te laten uitvoeren door derden of zich te laten bijstaan door derden.
Indien voor de voltooiing van bepaalde werkzaamheden door MS een termijn is overeengekomen, dan is dit geen fatale termijn, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen. Overschrijding van de overeengekomen termijn levert dan ook geen toerekenbare tekortkoming van MS op. De opdrachtgever kan om die reden de overeenkomst niet ontbinden en heeft geen recht op schadevergoeding.
Geheimhouding
MS is, behoudens de eventuele verplichting die de wet dan wel een daartoe bevoegd overheidsorgaan haar oplegt tot openbaarmaking van bepaalde gegevens, verplicht tot geheimhouding tegenover derden van alle vertrouwelijke informatie die zij in het kader van de overeenkomst van de opdrachtgever of uit andere bron heeft verkregen. Informatie geldt als vertrouwelijk als dit door de opdrachtgever is medegedeeld of als dit voortvloeit uit de aard van de informatie.
Vergoeding
Opdrachtgever betaalt opdrachtnemer voor aanvang van het traject.
Bij annulering van het traject door opdrachtgever vindt er geen restitutie plaats van de vergoeding, ook niet van een deel daarvan. Wel is het mogelijk om afspraken te maken over het verlengen van de looptijd van deze overeenkomst.
Vergoedingen zijn exclusief heffingen van overheidswege zoals omzetbelasting (BTW) en exclusief reis- en andere onkosten ten behoeve van de opdrachtgever gemaakt waaronder onder andere declaraties van ingeschakelde derden.
Aansprakelijkheid
Iedere aansprakelijkheid van MS, en van degenen die voor of namens haar werkzaam zijn, is beperkt tot de vergoeding van de opdracht waarop de aansprakelijkheid betrekking heeft, met een maximum van € 5.000,-. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor enige gevolgschade, bedrijfsschade of indirecte schade die het gevolg is van het niet, niet tijdig of niet deugdelijk presteren door opdrachtnemer.
MS zal bij de inschakeling van derden (zoals adviseurs, deskundigen of dienstverleners) de nodige zorgvuldigheid in acht nemen. MS is niet aansprakelijk voor eventuele fouten of tekortkomingen van deze derden. In zo’n geval is de opdrachtgever verplicht de ingeschakelde derden zelf aansprakelijk te stellen en eventueel geleden schade op deze derden te verhalen.
MS is niet aansprakelijk voor door de opdrachtgever geleden schade, van welke aard ook, indien MS bij de uitvoering van haar opdracht is uitgegaan van door de opdrachtgever verstrekte onjuiste en/of onvolledige gegevens, tenzij deze onjuistheid of onvolledigheid voor MS duidelijk kenbaar was of behoorde te zijn.
De opdrachtgever vrijwaart MS tegen alle aanspraken (zoals schades en rechtsvorderingen) van derde(n) die met de uitvoering van de overeenkomst tussen opdrachtgever en MS samenhangen, tenzij het betreft aanspraken ten gevolge van ernstige tekortkomingen van MS.
Indien de opdrachtgever een eventuele vordering jegens MS niet binnen 1 jaar na het ontdekken van de schade in rechte aanhangig heeft gemaakt, komt deze rechtsvordering na het verstrijken van het jaar te vervallen.
Intellectuele eigendom
Opdrachtnemer is rechthebbende op de intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de door haar – in het kader van de overeenkomst – aan opdrachtgever verstrekte of – in het kader van deze overeenkomst – gebruikte producten, waaronder begrepen maar niet beperkt tot testen, readers, rapporten, modellen, oefenmateriaal en computerprogramma’s.
Opdrachtgever mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van opdrachtnemer geen gebruik maken van deze producten, waarop opdrachtnemer rechthebbende is ten aanzien van de intellectuele eigendomsrechten, anders dan ten behoeve van deze opdracht.
Opdrachtnemer is gerechtigd om de door de uitvoering van de werkzaamheden verkregen kennis voor andere doeleinden te gebruiken, voor zover hierbij geen vertrouwelijke informatie ter kennis van derden wordt gebracht en mits niet te herleiden tot individuele opdrachtgevers.
Toepasselijk recht en geschillenbeslechting
Op alle overeenkomsten en rechtshandelingen tussen de opdrachtgever en MS is Nederlands recht van toepassing.
Indien MS en de opdrachtgever een geschil hebben voortvloeiend uit deze overeenkomst, zijn zij gehouden eerst te trachten dit geschil in overleg op te lossen en als dit niet lukt, gebruik te maken van mediation.
Indien overleg en/of mediation niet tot een oplossing van het geschil leidt, is de bevoegde rechtelijke instantie waar opdrachtnemer gevestigd is, bij uitsluiting bevoegd van het geschil kennis te nemen.